Frånvaro

Nu drar jag till London och är borta till måndag kväll. Kommer inte uppdatera under resan utan njuta av mina underbara vänner jag åker med. Böcker ska shoppas och när jag kommer hem väntar 2 bookhaul, flera recensioner och lite annat kul!;)

Loppisfynd

Var på statsmissionen i Upplands Väsby idag och fick med mig denna hem. Kostade 40 spänn, tyckte det var lite dyrt ( i Umeå brukar man betala typ en tia per bok) men kunde inte låta bli! En tegelsten var det men hoppas den är bra. Någon som läst den?

Bokat biljetter!!

Idag har jag förbokat biljetter till "Warner Bros Studio Tour Harry Potter" tills nästa fredag då jag är i London!
Kan lova att det är en överlycklig tjej här hemma!!
Hary Potter är det bästa och jag kommer att ha kameran i högsta hugg och fota som en toka om ni är intresserade se här på bloggen sen?;)

klick klick

Hade två rabattkoder på cdon ena fick jag av min fina vän Cilla så passade på att klicka hem två seriealbum. Det första fick jag infon om på den helt underbara Tessans bokblogg om och det är "interview with the vampire Claudias story" som verkar helt fantastiskt snyggt alltså! Och sen vart det "Soulless manga volym 2" som inte kan bli annat än bra! Älskade ju första albumet och kan inte to att detta skulle vara sämre!
Dessutom ligger Rowlings nya bok "Den tomma stolen" och väntar på att få hämtas ut på posten!
 

Väntar på denna ska släppas

Om 74 dagar släpps Gail Carrigers nya YA bok Etiquette&Spionage som är första i en serie. Den utspelar sig i samma värld som The Parasol Protectorate och det kan juinte bli annat än bra!
Dessutom tycker jag att den är sjukt snygg så den ska jag klicka hem på en gång den släpps!
 
Från Bookdepository :
"It's one thing to learn to curtsy properly. It's quite another to learn to curtsy and throw a knife at the same time. Welcome to Finishing School. Fourteen-year-old Sophronia is a great trial to her poor mother. Sophronia is more interested in dismantling clocks and climbing trees than proper manners--and the family can only hope that company never sees her atrocious curtsy. Mrs. Temminnick is desperate for her daughter to become a proper lady. So she enrolls Sophronia in Mademoiselle Geraldine's Finishing Academy for Young Ladies of Quality. But Sophronia soon realizes the school is not quite what her mother might have hoped. At Mademoiselle Geraldine's, young ladies learn to finish...everything. Certainly, they learn the fine arts of dance, dress, and etiquette, but the also learn to deal out death, diversion, and espionage--in the politest possible ways, of course. Sophronia and her friends are in for a rousing first year's education. Set in the same world as the Parasol Protectorate, this YA series debut is filled with all the saucy adventure and droll humor Gail's legions of fans have come to adore."
 
                            

Beslutångest

Ok så jag vill beställa seriealbumet The girl with the dragon tatoo men kan inte bestämma mig om jag ska ta det svenska eller det engelska? Jag vill ju sponsra till att saker släpps på svenska och dessutom är det billigare men jag ÄLSKAR det engelska omslaget!
Hur ska jag göra? Lite tips på vägen?
 
 

Belöning

Har precis kommit från skolan efter att ha skrivit prov på skolan och jag tror att jag klarade det!!
Håller tummarna i alla fall. Då jag klarat ett prov får jag ju belöna mig själv med böcker så tog ut glädjen lite i förskott nu ocih klickade hem dessa godbitar som jag såg på min fina vän Cillas blogg som jag inte ka sluta tänka på! Hur snygga är de inte? Jo helt sjukt fantastiska!
 

Femtio nyanser av honom

Femtio nyanser av honom
Författare: E L James
Originaltitel: Fifty shades of Grey
Serie: Fifty shades #1
Sidor: 554
 
Fick detta som ett rec-ex från Nordstedts och det tackar jag så hemst mycket för!
 
Kanske årets mest diskuterade bok och vad tyckte jag? Jag ÄLSKADE den, gick inte att lägga ifrån sig då jag väl börjat och jag är fascinerad av hela storyn.
 
Till att börja med: Gillar framsidan med slipsen, den har som sin betydelse om man läser boken. Sen gillar jag formatet Nordstedt släppt boken i, typ en tåligare paperback som verkligen tål att man bläddrar i den och böjer den, syns inte alls sen!
 
Från adlibris:
"När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...
"
 
Kan börja med att säga att jag gick in med inställningen om att detta inte var något litterärt mästerverk utan lite snusk i vardagen med lite BDSM inblandat och det tror jag var bra. Man måste ju vara inställd på att läsa detta då man tar upp boken, det är ju det den handlar om och det vet man ju sedan innan. Blir irriterad på alla som kagar på BDSM i boken, men läs den inte då!
Det är en fetisch som är upp till var och en, man tänder ju på det om man gillar det och väljer ju själv att medverka så därför tycker inte jag att det  är förnedring, så länge båda parter är med om det. Men det är min åsikt och nog om den! Dessutom är det ju fantasier det handlar om.
 
Ana är lite oskuldsfull och fängslas totalt av Christian Grey och det ska jag erkänna att jag med gör. Att han ena stunden är svår och butter och i nästa tar fram ett leende gör honom otroligt spännande och mystisk. Han är svår och är van att få som han vill, men man märker fort att Ana är något specielt för honom.
Hans dominans tycker jag själv är fascinerande och jag vill bara veta vad som händer här näst.
 
Sex utgör ju största delen av boken och jag gillar det! Herregud Christian Grey mellan mina lakan liksom! Jag tog direkt upp bok nummer två efter denna och tycker de är helt fantastiska om man gillar den här typen av bok vilken jag gör!
 
Mer erotik och Christian Grey åt folket!
 
                                                         Betyg: 5/5
                                        
 
finns att köpa här:  Adlibris och Bokus
 
 

bookhaul

Fel med videon..

Ok har fått information om att videon hakar upp sig och man inte ser vilka böcker som jag håller upp, vet inte vad felet är men den verkar ha blivit så, ska spela in den en gång till imorgon och testa lägga upp den via youtube istället, så ha lite överseende:) Är på jobbet nu så har ingen möjlighet att fixa nämligen!

8 saker om mig

De flesta har kört den här för längesedan men jag kör också den!
 
 
1. Jag samlar på snöglober från städer jag har besökt. Det är det jag alltid köper som souvenir. Älskar snöglober och har hur många som helst som är juliga.
2. Jag är tokig i sura colanappar. Det är mitt absoluta favoritgodis och jag kan äta hur mycket som helst!
3. Jag ÄLSKAR Takida och då menar jag ÄLSKAR. Kan lyssna på de hur mycket som helst!
 
4. Jag hatar skinn på mat, alltså skinn på varm mjölk/choklad eller om det blir kvar skinn på ägget då man skalat det..
 
5. Jag är beroende av Pepsi Max, jag dricker det varje dag och vil inte sluta!
 
6. Jag älskar att resa! Jag åker flera gånger per år, bara nästa år är 5 resor planerade. Nästa vecka drar jag till London!
 
7. Mina absoluta favoritböcker är Harry Potter, det finns inget som dem och kommer aldrig att finnas!
 
8. Mitt frikort är Joe Manganiello! Come to MAMA!
 

hur gör jag?

Alltså nu har jag gjort min bookhaul video men förstår inte hur jag får upp den här på min sida.. Kan någon hjlpa mig?:)

Paket!!

Är egentligen ledig inatt men bytt så att jag jobbar, hämtade ut tre paket med roliga saker på vägen hit! Vad som är i får ni se då jag kör boolhaul!;)

Går inte sluta..

Ok läste ut femtio nyanser av honom nyss och hoppar direkt i bok nummer två, jag är fast, vill bara ha mer Christian Grey!!

Pluggandet tar över..

Har så mycket skola och uppgifter som ska in denna vecka så de vanliga böckerna får ligga åt sidan tills jag är klar. Skolan måste prioriteras! Är dessutom i Stockholm hos min Karl så försöker vara lite social däremellan..:) när jag kommer hem på torsdag väntar dock en hel del böcker på att bli uthämtade så får se om jag vågar mig på göra en video! Då jag dock tar mig paus i plugget så är det denna som läses:

köpstopp till jul... med undantag;)

OK vill inte ens säga hur många böcker som är på väg hem till mig:P Men nu måste jag ta tag i mina egna böcker i första hand. DOCK har jag två undantag: Jag åker till London sista helgen i november och då MÅSTE man få handla böcker och gå lite bananas, vill bland annat hitta en snygg hunger games box samt en hel del andra böcker:)
Sen är det tre seriealbum som jag bara måste ha, 2 har inte släppts än och vet att The girl with the dragon tatoo släppts men vet inte om jag vill köpa det på svenska eller engelska:p
 
   

Lycka!

Idag var jag och hämtade ett paket från Norstedts med tre recensinsexemplar och jag vart alldeles till mig då jag öppnade lådan och hittade femtio nyanser av honom, femtio nyanser av mörker samt mysteriet på Mercy Close!
Har läst alla andra böcker av marian keyes och älskar dem och femtio nyanser böckerna är man väldigt sugen på efter att ha läst Tessans recensioner på böckerna!
Åker upp till norr imorgon så då kommer de två få hänga med samt smaragderna och rubinernas bok!
Tack igen för recexen!

Smaragder

Kunde inte vänta tills jag läst ut eld med att börja i smaragdernas bok! Har hunnit 68 sidor och verkar väldigt lovande!:)

soulless, The manga vol.1

Soulless, The manga vol.1
Författare: Gail Carriger
Orginaltitel: Soulless, The manga vol.1
Serie: The Parasol Protectorate Manga
Sidor:224
 
OK det förata jag vill säga är att jag ÄLSKADE denna. Älskade iofs boken också, men denna var riktigt riktigt bra!
 
Jaggillar verkligen tecknarstilen och tycker den är väldigt bra ritad. Dock hade jag föreställt mig Alexia på ett annat sätt, inte så vanligt vacker utan lite mer speciellt utseende, men vande mig och kroppen hade dem gjort sjukt het!
Jag tyckte "vaxgubben" var läskig trots att det var i en serie, hehe. Lite tråkigt är det ju att bara de första sidorna är i färg, hade kunnat betala mer för att ha hela i färg!
 
Jg älskar Alexia, hon är smart, rapp i käften och rolig. Hon gör inte som hon blir tillsagd utan är självständig. Jag älskar när hon och Lord Maccon munhuggs! Dessutom är Maccon riktigt het, det gillas! Jag gillar att det blandas vampyrer och varulvar och jag tycker verkligen om sättet kläderna är ritad på. Streckläst hela i et kör och håller på längta ihjäl mig tills tvåan kommer som jag skrev om i föregående inlägg! Det är också bra att den ändå är på över 200 sidor så det känns inte som om de stressar igenom boken utan man förstår allt och hänger med bra.
ÅÅH gillade den så mycket!
                                                                       Betyg: 5/5

Changeless som manga

Om 29 dagar ska Soulless volym 2 (alltså changeless) släppas i manga och den har jag förhandsbokat för älskade den första!! Recension kommer strax;) Överlycklig vart jag då jag hittade denna infon!
Såhär kommer den att se ut:

The walking dead - På drift

The walking dead - På drift
Författare:Robert Kirkman
Orginaltitel: The walking dead - Miles behind us
Serie: The walking dead
Sidor:136
 
Detta är andra seriealbumet i The Walking dead på svenska som Apart förlag  ger ut.
Jag gillar tecknarstilen väldigt mycket och jag tycker att den svenska översättningen är väldigt bra måste jag säga, de har även fått med dialekter, vilket inte är så vanligt, det gillar jag!
Det händer rätt mycket och jag gillar att allt inte bara kretsar runt zombisarna utan även relationer, sex och kärlek.
Tyckte denna var ännu bättre än första volymen och ser verkligen fram emot att läsa fortsättnigen, så ska kila in på bibblan imorgon och checka läget!
 
Det gick fort och läsa och jag kunde inte lägga ifrån mig albumet då jag väl hade börjat!
Blir bara mer och mer sugen på se serien, måste bara hitta någon som vill se den med mig:)
                                                 Betyg: 4/5

lite kvällstankar

Har inte läst en sida idag fast jag varit ledig, me jobbat 11/14 nätter de senaste två veckorna så har bara varit idag, tog en långpromenad och sen har jag haft främmande så bakade cupcakes i eftermiddag och nu ikväll har jag spelat lite ages of empire online:)
Men nu känner jag faktiskt lässuget så ska krypa ner i sängen och tokläsa i Eld så att jag kan börja med recexen sen:)
Dessa godbitar bjöd jag på:

bokomslag - Edelstein triologie

Hittade bara alla tre böckerna i två versioner (varav den tredje p svenska är med tyskt omslag här)
Vilka tycker ni är snyggast?
Jag gillar de engelska då man ser henne i klänning mest, tycker de är grymt snygga! HAr första på engelska hemma och ska klicka hem den andra så fort den släpps i paperback!
 
De svenska versionerna (förutom sista,men antar den kommer se ut så):
 
 
Mia favoriter:
                
 
Andra engelska ( hittade dock inte sista):
                 

Belöning

OK jag skulle ju få köpa två böcker då jag hade klarat ett prov, förra veckan klarade jag etikprovet, men då jag väl skulle beställa kunde jag inte bara hålla mig till två:p
Så vart 2 från bookdepository och 3 från adlibris..:)
Vart bara seriealbum denna gången.
 
Grimm fairy tales har jag varit sugna på riktigt länge så beställde hem de två första, hoppas de är så snygga som jag tror, gillar att det är lite mer "vuxet" ritat och ska vara mörka.
 
Sailor moon älskade jag jag då jag var liten, men har aldrig läst mangan så ska bli spännande.
 
Elfquest eller alverfolket som den heter på svenska tyckte jag supermycket om då jag var yngre och hade flera serealbum som jag nu tyvär inte hittar igen, var bara tvungen klicka hem första volymen!
 
The wonderful wizard of oz är här tecknad av Enrique Fernandez som även ritat "den glädjelösa ön" och "Aurore" så kan väl inte annat än li bra!
 
från bookdepository :
Från Adlibris :

Mina första recex!!

Igår var jag och hämtade ut två paket och vart överlycklig då jag öppnade dem och de var recex från Semic !
Det tackar jag verkligen för! Gjorde verkligen dagen min och jag ska sätta igång så fort jag är färdig med eld!

the walking dead volym 2

Ska snart dra iväg och jobba natt och iväll åker detta seriealbum med: The walking dead volym 2 - På drift med.
Gillade försa albumet väldigt mycket och var in och lånade detta på biblioteket så man får följa fortsättningen!
Tv-serien har jag inte vågat mig på än, haha, vågar inte se det ensam;)
Det är Apartförlag som släpper The walking dead serien och än så länge har 5 kommit ut. De är ruskigt snabba på översätta till svenska, vilket är mycket uppskattat!
Dessutom har de släppt Gameof thrones seriealbumet på svenska och det kliar i fingrarna efter att klicka hem det, ska nog unna mig det efter nästa tenta som är om 2 veckor:)

Oktober 2012

Antal lästa: 8
På svenska: 7
På engelska: 1..
Seriealbum: 3
 
Bästa: Hello Kitty måste dö
Sämsta: Jag lever, pappa ( inte dålig , men största besvikelsen)
 
Sammanfattning: INte så nöjd med min läsmånad, 8 böcker är ju inte mycket alls, speciellt inte då 3 var seriealbum. Men till mitt försvar så jobbar jag natt 80% och pluggar till undersköterska på distans 100% så tiden räcker inte alltid till. Hoppas på fler nästa månad och absolut mer engelska, man blir så bekväm då man läser mycket svenska!
 
Lästa:

2 x minirecensioner

Jag lever, pappa - Siri Marie Seim Sönstelie, Erik H Sönstelie
 
Siri är på Utöya 2011 och man får följa hennes väg genom helvetet till ett gömställe på ön. Jah tycker det är svårt att recensera något som har hänt på riktigt, då det är svårt att säga hur någon annan har upplevt en sak. Jag tycker om att läsa verklighetsbaserade berättelser och direkt boken släpptes lånade jag den på biblioteket. Det är intressant att följa händelseutvecklingen och känslan hur det var att vara där. Man känner med Siri och paniken att man inte vet vad som händer och man hör skjutningaroch springer förbi döda människor. Man får även följa Siris pappa och den delen tyckte jag inte var riktigt lika intressant. Jag blir inte så tagen som jag trodde att jag skulle bli och jag känner en viss irritation över att pappan känns ibland mer som jornalist än som pappa, genom att han rapporterar till tidningen ochfår Siri att skriva en artikel om sin upplevelse dagen efter händelsen?! Men det är bara min åsikt. Det var en intressant bok, men hade väntat mig mer.                               
Betyg: 3/5
 
 
 
Hello Kitty måste dö - Angela S. Choi
Måste bara säga att jag älskar omslaget till denna boken, alldeles knallrosa och så svarta sidor, sjukt snyggt!
Vad jag mer måste säga är att jag älskar denna boken! Den är humoristisk och tar upp sådana ämnen som man inte alltid ser i böcker. Fiona tar saker i egna händer och har en hysteriskt påtryckande och jobbig pappa. Att hon hittar tillbaka till sin barndomsvän Sean som erbjuder henne hjälp att göra olyckor med hennes friare tycker jag är sjukt bra i boken. Fiona är rolig och smart, det gillar jag! Och slutet tycker jag är riktigt klockren coh längtar tills Angela (författaren) släpper något nytt!
Betyg 5/5
 

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0