köpstoppet och random snack

Tessan inspirerade mig till att ha köpstopp så att man kommer igång med att läsa allt man köper såman inte bara samlar på sig. Kommer såklart finnas undantag:
 
- Det från bokrean som redan är förhandsbokat.
- Förhandsbokningar som jag gjort sedan ett tag ( Berättelser från engelsfors,kretsen, de utvalda del 3)
- Böcker som jag väntat på ska släppas på svenska väldigt länge ( Farlig förmåga, hemsökt, Gregor från ovanjord, dödens labyrint, ev stad av skuggor, kan inte bestämma mig om jag ska läsa den på engelska eller svenska)
- Preseneter/tävlingsvinster
- Fortsättning på serien, MEN då de flesta böcker i min TBR hylla är första boken i en serie kan man ju inte beställa alla som är bra. Ska försöka i första hand inrikta mig på läsa klart serier eller fristående böcker så det inte blir så många undantag.
- Wienresan. Ifall jag hittar något jag inte sett i Sverige eller något riktigt fynd (dock inte hamstra eller ta något bara för att)
- Har inte frågat efter några recex utan ska satsa på det jag har nu!
 
Hur länge jag håller på stoppet kommer vara hade jag tänkt mig tills tre av mina hyllor i TBR är tomma, då får jag fylla på med lite nytt! Ett rätt hårt krav från mig då den kommer fyllas på med massa reaböcker, men nu jäklar, jag har ju köpt böckerna för att läsa dem!;)
 
 
Annars så läste jag ut Legend igår kväll, gillade den väldigt mycket. Var lite segstartad men tog sig rejält vilket gör att jag vill läsa fortsättningen, men ska försöka hålla mig! Det är det jag menar med att jag har så många första boken i serier i min TBR.. Jaja hade tänkt börja läsa Unwind efter men lägget in The list som jag börjat på emellan så man får lite distans då jag brukar vilja ha det mellan olika dystopier.
 
En sak som jag tycker är väldigt skönt just nu är att jag njuter av läsningen, jag stressar inte över de recex jag har kvar utan väljer precis den bok som jag är sugen på för tillfället och det känns mycket roligare läsa då:)
 
 

Nätkärleken

Ska väl inte vara sämre än någon annan utan dela med mig av mina favoriter av alla de bloggar jag läser <3
Jag är inte så bra på datorer och sådant så det blir bara länkar till bloggarna och så skriver jag varför jag tycker om de så mycket:)
 
Tessansbokblogg: Jag ÄLSKAR Tessans blogg, går in på den flera gånger per dag och blir alltid lika glad varje gång hon skrivit något nytt! Hon har humor och är otroligt hjälpsam och så himla bra på uppmuntran. Man blir alltid glad då hon lämnat en kommentar i bloggen, ett leende på läpparna:)
 
Anna på Boktycke: Hon skriver typ min bibel. Längtar till varje måndag då hon skriver om alla nya boksläpp. Hon har sjukt bra boksmak och går alltid in på hennes sida för tips och råd. Hon har superbra koll på saker och kan tänka mig det ligger en massa tid bakom hennes inlägg. Dessutom skriver hon helt fantastiska recensioner!
 
Malin från Nilmas bokhylla: Min bokvän som har en väldigt bra boksmak och som gillar deckare som jag också gillar väldigt mycket. Hon har mycket recensioner och känns väldigt lik mig (pluggar till undersköterska och har katter)
 
iheartbooks: Denna tjej har en otroligt bra boksmak och jag vill i princip läsa allt hon läser. Hon verkar läsa i en väldig fart också. Gillar hennes bokvideos jättemycket och hon brukar ha bookhauls som man blir väldigt avundsjuk på:)
 
Petrasbokblogg: Denna tjejen verkar läsa i ett rasande tempo, är nästan en recension per dag. HOn är snabb på läsa nya böcker som kommer ut coh jag gillar verkligen hennes recensioner! Gillar att hon är väldigt bra på att uppdatera!
 
Vårbokvärld: Självklart måste jag ta med min vän Cilla och hennes gubbe Gottfrids bokblogg som jag också spanar in varje dag. Det är roligt för de kan läsa lite andra böcker än vad alla andra gör, vilket är kul! Speciellt att Cilla älskar damernas detektivbyrå;)
 
Finns så fantastiskt mycket bra bokbloggar och det känns som det bara växer och kommer nya hela tiden. Bara sedan jag börjde för ett halvår sedan har det hunnit komma hur mycket nya som helst coh det är superroligt att se!
 

Unspoken - Sarah Rees Brennan

Unspoken
Författare: Sarah Rees Brennan
Orginaltitel: Unspoken
Serie: The Lynburn Legacy #1
Sidor: 373
 
 
Boken är enligt mig sjukt snygg! Gillar att den är rosaröd och så svarta siluetter i bakgrunden och sen skrivet i guld, love it!
Första boken i en serie och det är ju klart att man älskade den bara för att man får vänta på fortsättningarna..
 
Från Adlibris:
"A modern, magical twist on the Gothic Romance and Girl Detective genres, this book will appeal to fans of both "Beautiful Creatures" and the "Mortal Instruments" series. Reviewers have praised the take-charge heroine and the romantic premise of a partner who can read your mind.
Kami Glass is in love with someone she's never met--a boy she's talked to in her head since she was born. This has made her an outsider in the sleepy English town of Sorry-in-the-Vale, but she has learned ways to turn that to her advantage. Her life seems to be in order, until disturbing events begin to occur. There has been screaming in the woods and the manor overlooking the town has lit up for the first time in 10 years. . . . The Lynburn family, who ruled the town a generation ago and who all left without warning, have returned. Now Kami can see that the town she has known and loved all her life is hiding a multitude of secrets--and a murderer. The key to it all just might be the boy in her head. The boy she thought was imaginary is real, and definitely and deliciously dangerous.
"
 
Kan säga så här, det tog inte många sior innan jag var fast och då jag var fast hade jag väldigt svårt att lägga ifrån mig boken.
Jag tycker Kami är helt underbar och alldeles konstig och knasig vilket gör henne så älskvärd. Alla karaktärerna är faktiskt lite udda och väldigt speciella, men utan att man stör sig på det, det gör dem bara ännu mer fantastiska. Det är ingen av huvudkaraktärerna jag stör mig på alls vilket är otroligt ovanligt.
 
Vad jag också tycker om med boken är att den har humor, fler böcker borde ha humor i sig!
 
Det kommer in magi och det är även ett litet dektektivjobb som utförs vilket jag tycker är fantastiskt, lite Nancy drew (kitty) över det hela. Jag älskar när det är lite mysterier och man inte riktigt vet vem som är den skyldige. Dock så hade jag mina misstankar åt rätt håll ändå.
 
Kärleken som Kami och Jared har är lite unik på det sättet att de har känt varandra hela liet geonom att kommunicera med tankarna, även om de inte träffats så har de ett djupt band. Man känner varandra utan och innan och Jared är en bad boy, men när han är med Kami kan han inte hålla den sidan uppe.
 
Lite SPOILERVARNING!
 
- Älskar då de är i hissen och Kami och Jared kommer på att de är i varandras huvuden!
. Intressant den delen med att Jared näsn aldrig tar i Kami, jag skulle ha blivit döfrustrerad om jag var hon.
 
 
                                                                 Betyg: 5/5
 

Bookshelf tour i TBR hyllan

Ni får ursäkta dåligt ljus och som vanligt är jag ju virrigare än virrigast och är sämt på uttala namn;)
 
 

Dyrt bioår!

Vad ni kanske inte vet är att jag är filmnörd utöver läsandet och går väldigt mycket på bio, satt och kollade vilka filmer som kommer i år och än så länge är det 26 filmer jag vill sen:p
Kanske tur man har köpstopp på böcker från Mars!
 
Trenden för i år är rettelings, filmer baserade på böcker och superhjältefilmer känns det som.
Bio för mig är vardagslyx och alltid när jag är i Stockholm hos kärleken blir det en bio eller två!
Dessa filmer är de jag vill se än så länge:
( är inte officiella filmbilden till alla, men tog det som fanns)
 
Hansel and Gretel: Retelling känns väl som man måste ge den en chans? Verkar rätt actionspäckad. Tycker Gemma som spelar Gretel är otroligt vacker.
 

Enders game: INte läst boken. Utspelar sig i framtiden och människan ska slåss mot äliens. Tror barn utbildas till soldater.
 
Catching Fire: Behöver väl inte säga så mycket mer än att jag längtar!
 
Kick-Ass 2: Älskade ettan så klart man måste se uppföljaren och hoppas den är minst lika bra
 
The Host: Ska snart tatag och läsa boken som jag nästan bara sett gott om. Trailern gör att man blir riktigt sugen på att se den
 
Jurassic Park 3D: ÄLskar filmen Jurrasic Park så klar man måste se den dåden släpps i 3D, ska bli spännande se hur de har lagt upp det.
 
The Great Gatsby: Klassiker som det känns so man vill se. Kommer säkert vara lite kostymfilm, vilket jag älskar. Att dessutom Leonardo är med, en av mina absoluta favoriter, grym skådis!
 
Oz the great and powerful: Wizard of oz är en av mina favoritböcker/filmer såklart man måste se denna, såg trailern på bion igår och den verkar väldigt snyggt gjord!
 
Upside down: Denna fastnade jag för direkt jag såg trailern. Två parallelvärldar och man får inte vara i varandras världar och självklart uppstår ju kärlek, Kirsten Dunst är med.

 
Thor The dark world: Behöver jag säga mer än Chris Hemsworth! en av de snyggaste och sexigaste karlarna som finns och som Thor är han väldigt het. Dessutom gillade jag första filmen mycket.
 
Silver Linings playbook: Allas vår Katniss som lite udda roll. Har sett trailern coh tycker den verkar väldigt rolig så jag hoppas den är det. Gillar Jennifer som skådis.
 
Star Trek Into darkness: Gillade första startrek filmen med Chris Pine i huvudrollen supermycket så ser verkligen fram emot denna!
 
Oblivion: Ok jag tycker inte alls om Tom Cruise som skådis, har så svårt för honom så vet jag kommer störa mig på honom hela filmen, MEN den verkar riktigt snyggt gjord och intressant handling.
 
Iron Man 3: Jag tycker dessa filmer är helt ok och det kommer garanterat bli att se denna på bion då gubben min gillar dem. Dessutom är ju Robert Downey JR riktigt bra i rollen.
 
Warm Bodies: Var inte ett lka stort fan av boken som alla andra varit, men tycke ändå att den var bra. Jag ser absolut fram emot filmen och gillar att de verkar ha lagt in en del humor.
 
After earth: Will Smith spelar mot sin son i denna filmen. Den ska utspela sig i framtiden coh att de krashar på vad jag antar är jorden som är evakuerad sen 1000år. Trailern gjorde mig väldigt intresserad och Will är het!
 
Anna Karenina: En riktigt kostymfilm som Kiera passar absolut bäst i. Har inte läst boken och tror inte det kommer bli av då den är så tjock, men vill absolut se filmen.
 
The Lone Ranger: Woho Johnny Depp som het indian. Ska bli superkul att se hur han tar sig ann rollen.Tror man kommer få se mycket bar överkropp;)
 
Jack the Giant Slayer: Såg trailern på bion igår. Verkar aktionspäckad och fångade mitt intresse. Ska bli kul att se hur de tolkat Jack och bönstjälken.
 
Monsters University: Tycker Monster Inc är fantastiskt underhållande och rolig så hoppas denna håller samma mått.
 
Man of steel: OK jag är inget fan av stålmannen, han är tråkigast av alla superhjältar. Men det är ju en storfilm och jag vill se om jag kan ändra uppfattning. Stålmannen för mig är typ Smalville som jag inte tycker om alls.
 
World War Z: Boken var helt ok och det ska bli kul med en zombiefilm och hur de har lagt upp det då boken återberättar hur allt hände. Här känns det som man kommer få följa historien och verkar vara helt sinneslösa Zombies.
 
The Mortal INstrumens: city of Bones: Ingen närmare beskrivning. Hyllad till tusen innan den ens släpps så hoppas den håller förväntningarna. Har inte läst böckerna, men hinner nog innan sommaren.
 
Despicable Me 2: Älskade ettan coh det är en av mina favortfilmer, har sett den hur många gånger som helst. Är lite rädd den inte kan hålla måttet då jag har sjukt höga förväntningar och väntar mig skrattfest.
 
The Hobbit: Smaugs ödemark: Är väl den film jag väntar mest på delat med Catching fire. Längtar otroligt mycket, kommer bli kickass!
 
The Wolverine: Hugh Jackman är het som wolverine och tycke första filmen var riktigt bra. Väntar mig mycket action och muskler!
 
 

Beautiful creatures - Filmen (spoilervarning)

Var på premiären igår av BC här i Umeå.
Jag har väldigt mycket att säga om filmen , men vill man inte bli SPOILAD så läs absolut inte det jag skriver här nedanför. Är så svårt skriva om den uta att avslöja för mycket..
 
 
 
 
OBS!! SPOILERVARNING!!!   SPOILERVARNING!!
 
 
Det första jag kan säga är att den skiljer sig otroligt mycket från boken, det är så mycket som inte kommer med och handlingen går väldigt snabbt om man jämför med boken som är rätt lång. I början störde jag mig massor på allt som fattades eller att det gick så fort framåt, sen ändrade jag inställning coh tänkte skit i boken, då blev det mycket bättre!
 
Vad som inte är med från boken b.la är att de kan prata med varandra i tanken, nu är det typ lite snabbt att de drömt om varandra. Man får också veta väldigt lite bakgrund, Ethans pappa är inte med alls eller jo att han inte kommer ur rummet, men man får inte ens veta vem han är eller hur den relationen är.
I filmen är Amma den som jobbar åt biblioteket, vilket vart jättekonstigt för mig.
Att sedan Lena på slutet raderar sig själv från Ethans minne och att han inte kommer ihåg att de känner varandra, hm vet inte riktigt.
Slutet var också annorlunda, men ska inte spoila det helt.
Utifrån detta så uppfyllde den inte alls mina förväntningar, den kändes snabbspolad och kärleken mellan Lena och Ethan vart som så snabb och jag vet inte.
Detta är då om jag tänker på jämfört med boken.
 
OM jag bara tänker på det som film så blir den ju aldrig långtråkig!
Det händer saker hela tiden och den har massor av humor som jag verkligen älskade! Jag skrattade högt flera gånger.
Jag gillade verkligen Alden i rollen som Ethan, jag tyckte han var fantastisk! Rolig och lite bortkommen, men på ett väldigt passande sätt.
Alice i rollen som Lena gillade jag faktiskt inte lika mycket, hon var absolut inte dålig, men jag vet inte hon var inte som jag hade tänkt mig Lena.
Jeremy Irons som Macon var väldigt bra! Gillade honom i rollen väldigt mycket.
Man fick verkligen känslan av småstadsliv med intriger och att de har svårt att släppa in någon ny. De har fördomar och är otroligt elaka.
Att de helt tagit bort balen/dansen var jag besviken på, där skulle ju Ridley ha en viktig roll.
Ridley var med, men inte så mycket som jag tänkte, dock är Emmy Rossum otroligt snygg och passade väldigt bra i rollen!
 
Nu vart det en lite svamlig recension då jag sett den ur två persektiv och jag kommer ge två olika betyg på den. Den är inte bra om man ser ur bokens perspektiv, däremot tycker jag om den väldigt mycket om jag bara tänker på det som en film och kommer absolut köpa den då den släpps.
 
                                        Betyg ur bokperspektiv: 2,5    Betyg som film: 4

Between shades of gray - Ruta Sepetys

Between shades of grey
Författare: Ruta Sepetys
Orginaltitel: Between shades of grey
Serie: -
Sidor:338
 
Från adlibris: "One night fifteen-year-old Lina, her mother and young brother are hauled from their home by Soviet guards, thrown into cattle cars and sent away. They are being deported to Siberia. An unimaginable and harrowing journey has begun. Lina doesn't know if she'll ever see her father or her friends again. But she refuses to give up hope. Lina hopes for her family. For her country. For her future. For love - first love, with the boy she barely knows but knows she does not want to lose ...Will hope keep Lina alive? "
 
Tycker verkligen om framsidan på den här boken, den ensamma lövet somhar tagit sig upp genom snön och så taggtråden på sidorna. Den har sin innebörd och passar boken bra tycker jag för detta är en allvarsam bok.
 
Denna bok rörde mig hemsk mycket och jag tror inte man förstår hur bra man har det idag. Kan säga att vattnet som jag drack då jag läste denna bok var det godaste jag druckit då man vet att det finns dem som inte får vatten att dricka. Detta är något som faktiskt har hänt, människor har blivit behandlade på detta sätt och även om detta är en påhittad historia så är den baserad på händelser som hände under andra värdskriget.
 
Jag visste faktiskt inte så mycket om andra värdskriget och deras misär förutom koncentrationslägrena. Denna uspelar sig i Ryssland där Lina och hennes familj får jobba på en "betfarm" för att överleva på en daglig matdos på 300g. De är mycket död och misär runt omkring och jag kände verklige med Lina.
 
Det fina med den var att den ändå hade sina fina stunder, människorna hjälpte varandra och försökte stötta och finnas där för varandra och göra stunder som jul och födelsedagar speciella.
 
Boken kommer få ett högsta betyg av mig då jag tycker den är mycket realistisk och rör om mycket känslor.
 
                                                                   Betyg: 5/5

Sleeping beauty - Wendy Mass

Sleeping Beauty - The one who took the really long nap
Författare: Wendy Mass
Orginaltitel: Sleeping Beauty - The one who took the really long nap
Serie: Twice upon a time #2
Sidor: 172
 
Från Adlibris:
"The girl's been asleep for a hundred years. The boy's got issues of his own. There are two sides to every story....
It's not easy being Princess Rose. Especially when a fairy curses you and you find yourself avoiding all sharp objects . . . and then end up pricking your finger anyway, causing you to slumber for a hundred years or so.
And it's not easy being The Prince. Especially when your mother has some ogre blood and tends to chow down at the most unfortunate moments. A walk in the woods would help, you think. Until you find a certain hidden castle . . . and a certain sleeping princess. Happily ever after? Not until the prince helps the princess awaken . . . and brings her home to Mother.
Journey back to the days when fairy tales were true with this fun and fresh spin on a timeless tale
"
 
Tycker boken är väldigt söt och när jag tittade på den trodde jag det skulle vara en nytolkning av Törnrosa, alltså utspela sig i nutid, men jag hade fel.
Alla omslagen i serien följer varandra och jag tycker att de är charmiga och mysiga.
 
Boken är otroligt lättläst och det tog inte särskilt lång tid att läsa ut den. Den var chramig och smårolig och jag tyckte det kändes som att läsa en disneyfilm om ni förstår vad jag menar? Den är lättsa och man blev glad av att läsa den.
 
Man får följa både Prinsen (har inget namn) och Rose vartannat kapitel. Om hur de växte upp och hur det utvecklar sig till 100årig sömn. Jag gillar både Rose och Prinsen, de har båda sina egna proble att tampas med och Prinsen har en mamma som har trollblod i sig och inte vill se vackra saker så när han träffar Rose måste de lösa detta. Ska inte spoila för mycket.
 
Jag gillade den otroligt mycket och tyckte det var en feelgood bok. Tror den riktar sig till yngre läsare, men jag kan tänka mig läsa om den, speciellt om jag hamnar i en lässvacka då den är lättsam och underhållande. Att det känns som en disneyfilm gör det ännu bättre då jag älkar disneyfilmer och har nästan alla!
Denna var nummer två i serien och jag har inte läst ettan som ska handla om Rapunzel, kommer dock beställa denna vid nästa bokbeställning och hoppas på att den är lika mysig.
Man behöver inte läsa dem i ordning.
 
                                                                  Betyg: 4/5

Helgens måsten!

I helgen är jag ledig, ska och träna både idag och imorgon men i övrigt ska jag ta tag i att recensera alla böcker jag läst!
Har dessa 10 orecenserade och blir så jobbigt då de läggs på hög, så bara yta igång!
Börjat läsa Unspoken, bara hunnit 20 sidor men gillar redan Kami så tror detta kommer bli bra!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3887322/images/2013/pic_51162e82e087c3178b17fe60.jpg" class="image">

Bookhaul 4

 
 

Just nu

Läser för tillfället denna bok som jag köpte i Budapest. Känns som jag kommer älska denna bok då den väcker mycket känslor.
Har lagt fram alla böcker för bookhaulen som jag ska spela in imorgon då jag vaknat, ska strax åka och jobba! Ska även hämta ut ett paket från adlibris på vägen dit!

OOpsie:P

Bokrean har börjat smått och fast de stora reafavoriterna (adlibris,bokus och cdon) inte släppt sina reor än så är 10 böcker bokade!
Jaja är ju bara bokrea en gång per år;)

Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl

Beautiful Creatures - Mörka drömmar, livsfarlig kärlek
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Orginaltitel: Beautiful Creatures
Serie: Caster Chronicles #1
Sidor: 517
 
Från adlibris:
"En förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp."
 
Älskar verkligen utseendet på boken! Den är mörk och mystisk och dessutom Lila och älskar träden på den, verkligen tilldragande.
 
Det första jag förvånades över och faktiskt inte visste är att man får följa boken ur en killes perspektiv, vilket jag tycker är rätt ovanligt. Att det dessutom är flickan som är mörk och mystisk och inte killen gillar jag supermycket!
 
Jag gillar Ethan väldigt mycket som huvudperson, han är enkel och okomplicerad trots att han har varit med om mycket och lever i en annorlunda situation med sin pappa och Amma. Jag gillar hans relation med Amma, den känns så fin och äkta.
 
Jag gillar Lena direkt, att hon är så annorlunda och jag gillar hur författaren beskriver hennes kläder. Lena känns lite trasig, vilket man har full förståelse för, dock stör det inte mig som det brukar göra utan jag gillar henne skarpt. Hennes krafter är mäktiga och jag gillar att den utspelar sig i high schoolmiljö. Har varit lite less Paranormal romance, men denna fick mig sugen på att läsa mer.
 
Jag gillar småstadskänslan och intrigerna i staden, de elaka hejarklackstjejerna och hur alla vet allt om alla och de sprider sig som en löpeld. Jag får lite "gilmore girls" känsla.
 
Med det sagt så gillade jag denna boken väldigt mycket, den var lättläst och man fastnade fort för karaktärerna så jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen, lär väl dock ta ett tag då jag kommer vänta på de svenska översättningarna!
 
 

bokias bokrea

Var in på bokias sida på morgonen och såg att de släppt årets bokrea!!!
Jag vart sjukt glad och hittade några godbitar, dock var det lite dåligt på ungdomsböckerna, men på deckarsidan var det super tyckte jag!
Dessutom har bokia ta 5 reaböcker och betala för 4, det tycker jag är en bra deal!
Men kommer ju självklart hålla koll på ala sidor och en sväng ut på stan när det väl blir dags är ju en självklarhet!
Dessa fastnade jag för på Bokia

Lusten tillbaka!

Efter läst massa bloggar och sett bookhauls så är blogglusten tillbaka!
Dock är jag i Budapest tills söndag så blir nog måndag jag kommer igång igen. Har massor av nya böcker och är så peppad på göra en bookhaul.
Läst ut en bok på resan och håller på med en andra!
Vi har idag bytt boende och våran granne är Alexandra, en bokaffär i fyra våningar!!
Det mesta är dock på ungerska, men finns lite engelskt om än lite dyrt.
Men är fantastiskt bars gå runt och kolla, de är väldigt snabba på översätta har jag sett, det är kul!

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0