Peter Bergting - Dödens stad

Legenden om Morwhayle - Dödens stad
Författare: Peter Bergting
Orginaltitel: -
Serie: Legenden om Morwhayle #3
Sidor: 270
 
Från Bokus:
"Drakar, monster och otroliga äventyr - Sveriges bästa illustratör Peter Bergting imponerar som författare och fortsätter att måla upp en fantastisk värld i berättelsen om två syskons omtumlande resa. Med osviklig känsla för spänning, driv och magi tar Peter Bergting oss med till en hänförande värld som myllrar av monster, trolldom och mystiska varelser vars like ingen någonsin sett. Serien Legenden om Morwhayle är en fantastisk läsupplevelse för alla som uppskattar äventyr! I centrum står syskonen Arteil och Malda, som skildes åt som små och har vuxit upp med helt olika förutsättningar. Arteil bodde med sin far i en lugn småstad medan hans syster Malda växte upp hos den ondskefulle häxmästaren i hans döda stad. I den spännande fortsättningen måste syskonen kämpa tillsammans för att läka den sårade världen. De måste också ta reda på vad det magiska demonsvärdet vill ... Och hur ska det gå för varulven, bargesten och draken? Ett hejdundrande äventyr för alla mellan 9 och 99 år."
 
Till att börja med måste jag säga att jag älskar utseenden på eriens böcker, de är supersnygga och att det dessutom finns illustrationer i boken gör det ännu bättre! De är snygga i hyllan och jag älskar Peters illustrationer ( se bara de till astrid lindgrenböckerna)
 
När jag var yngre läste jag mycket fantasy, men det har blivit mindre med åren. DOCK har mitt sug efter bra fantasy stigit enormt efter denna serie. Jag gillar hela konseptet och jag tycker om att det finns med drakar. Syskonen är otroligt olika och jag stör mig lite på båda men på helt olika sätt, Malda känns så himla självisk och tänker bara på sig själv, även om hon förändras lite i boken. Arteil är lite mesig, men han växer!
Detta till trots gilar jag farten och hadlingen i boken och alla bikaraktärerna gör otroligt mycket, favpriten är ändå draken Gorgobestor, vill läsa mer om honom!
 
Det är många tvister i boken, vilket jag älskar! Man får luska sig till vem som är god och vem som är ont.
Fantasy är så fantastiskt för det finns inga gränser, me får skapa sin egen värld och bygga upp den precis som man vill och detta tycker jag att Bergting har lyckats med väldigt bra!
Jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning för då kommer jag hugga tag i den på en gång, för detta tycker jag är bra!
 
                                                                          Betyg: 4/5
                                                         
 

Sjukt snygga!

Alltså checka in de här snygga omslagen som ska släppas med Hunger games triologin!
Kan säga att de kommer klickas hem direkt de kommer ut, har ju inte böckerna på engelska så passar perfekt!
Släpps om 101 dagar och kommer bli så sjukt snygga i bokhyllan!
I´m in love
 
 

Tyst - Hannah Harrington

Tyst
Författare: Hannah Harrington
Orginaltitel: Speechless
Serie: -
Sidor: 304
 
Tack Harlequin så otroligt mycket för recexet!
 
Från adlibris:
"Att sägaförlåtär inte tillräckligt
Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.
Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur?
Fel.
Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara."
 
Gillar omslaget, känns väldigt genomtänkt och att dessutom silvertejpen sticker ut gillas extra mycket! Gillar detaljer på böckerna!
 
Bokens handling tycker jag är av stor vikt. Skvaller är bland det fulaste som finns och det kan i värsta fall faktiskt förtöra folks liv. Jag tyckte Chelsea verklige växte som person i boken. Till att börja med är hon ytlig och har ingen egen vilja vilket vill en hoppa in i boken och ruska om henne. Vad jag däremot tycker om med boken är att hon lär av sina misstag och växer som människa och med sin identitet till att hitta sig själv och acceptera den hon är.
 
Denna boken borde personer i yngre ålder läsa, alltså tonåren då jag hoppas den skulle kunna få fram ett budskap om hur mycket skvaller kan förstöra.
 
Vad som också gjorde att jag älskade boken är vänskapen hon får genom sina erfarenheter. Finare vän än Asha måste ju vara riktigt svårt att hitta, tycker hon är helt underbar! Kärleken med Sam är fin och kommer sakta, inte sådär på en gång utan den växer också fram och jag tycker det är skönt att kärleken inte tar över boken.
 
En riktigt bra bok och ett väldigt viktigt ämne!
 
                                                                 Betyg: 5/5
                                               
 

Läs-A-Lot Video med mini bookhaul

 

Underbara helvete - Jamie McGuire

Underbara helvete
Orginaltitel: Beautiful Disaster
Författare: Jamie Mcguire
Serie: Beautiful#1
Sidor: 363
 
Tack Kalla Kulor för recexet!
 
Från Adlibris:
"Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.
Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.
Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld."
 
Gillar omslaget kalla kulor har valt, det är väldigt fint med rosen och taggtråden, även om jag gillar orginalet lite bättre.
 
Måste säga att jag ÄLSKADE denna boken även om Abby kunde driva mig till vansinne bitvis. Varför ska man alltid konstla till allt och vända saker till vad det inte är? Travis föll jag som en fura för, en äkta badboy fullt ut! Dock försöker han verkligen ändra sitt beteende för Abbys skull vilket gör att han växer ännu mea i mina ögon. Abby tycker jag är väldigt självisk och oförstående bitvis vilket gör att jag ville slita mitt hår!
 
Jag älskade dock kärleken i boken, den var destruktiv och svår men när de väl inser att de vill vara tillsammans så är de det fullt ut. Vad som också jag tyckte var väldigt skönt var att det inte var en paranormal romance!
När jag väl hade börjat kunde jag inte sluta läsa, jag slukade varje sida och jag hoppas verkligen att Kalla Kulor släpper fortsättningen snart ( om de ska släppa den) för vil läsa serien på svenska nu då jag börjat.
 
Kärleken var tuff, hård, svår men elektriskt! Blixtrar och dunder och jag älskade det!
 
                                                              Betyg: 5/5!
                                             
 

Kommande läsning

Älskar pysla på i min TBR hylla och har precis ändrat i den och oj vad mycket jag vill läsa, har inte tid med jobb eller andra vardagliga saker!
Håller just nu på med Gregor från ovanjod - Dödens labyrint som är bok två suzanne collins andra serie. Läste ut den första inatt och började med den andra direkt. Böckerna är helt ok, men går ju inte att jämföra med hungerspelen såklart;)
Recensionshögen ökar, men jag har inte tid;) Haha eller jo men är helt uppe i läsandet nu så har lagt dem strategiskt på databordet så att jag ska få dåligt samvete och recensera!
Här är då blckerna som står näst på min läslista:
 
Överenskommelser-Simona Ahrnstedt: Har inte läst en dålig recension på denna och författarens tredje bok har precis kommit ut och jag känner att nu är det dags!
Scarlet-Marissa Meyer: Jag behöve väl inte säga så mycket mer?
Lustspelet - Charlotta Lindell: Svensk erotik, ska bli riktigt spännande!
Blodsmagi-Tessa Gratton: Är riktigt inne på magi just nu så ska bli spännande se om denna är bra.
Cocktails för tre-Sophie Kensella: Ett recex som väntat väldigt länge på få bli utläst.
Hemlös-Gail Carriger: Mest efterlängtade av alla för mig, ska nog hugga tag i den väldigt snart!
Spell bound-Rachel Hawkins: Sista delen i hex hall serien, skönt avsluta en serie istället för bara starta på nya;)
The summer i became a nerd-Leah R. Miller: Vårens mest hypade bok? sett många bra recensioner
Mycket mer än så-Sarah Dessen: dags ta oskulden på Dessen nu va?
The evolution og Mara dyer-Michelle Hodkin: Älskade första boken och hoppas denna ska bli minst lika bra!
Burn for burn-Jenny han/Siobhan Vivian: Har läst böcker av båda författarna så ska bli riktigt kul läsa sammarbetet!
City of ashes-Cassandra Clare: Gillade första boken även om jag inte känner mig lika crazy som resten av världen över den, men ska bli kul fortsätta och se om man blir lika hooked
A tale dark and grimm-Adam Gidwitz:Så peppad på denna alltså!
The elite-Kiera Cass: Älskade The selecion så ska bli spännande läsa om Ameria och min favorit: Maxon!

Bokvänsbok!

När jag kom hem från stockholm låg denna godbit på hallmattan!
Hade fått ledtrådar att författaren hade skrivit YA böcker som var populära tidigare mwn inte klickade det alls för mig:p Men vet ju att Jenny Han har skrivit the summer i became pretty serien som jag läst tidigare och tycker är ok. Siobhan Vivians bok The List gillade jag massor så därför är jag väldigt nyfiken på denna boken!
Tack Malin!
 

De vassa tändernas skog - Carrie Ryan

De vassa tändernas skog
Författare: Carrie Ryan
Orginaltitel: The forest of hands and teeth
Serie: The forest of hands and teeth #1
Sidor: 333
 
Tack Styxx så jättemycket för recexet!
 
Älskar ju Styxx böcker, de är så sjukt snygga med sina svarta sidor och jag tycker framsidan är betydligt snyggare än engelska utgåvan. De följande böckerna i serien är också väldigt snygga och jag gillar verkligen att Styxx inte ändrar utseendet på dem, utan kör samma!
 
Från adlibris :
"En isolerad by mitt ute i skogen är Marys hela värld.

Det omgärdande stängslet är det enda som skyddar henne och de andra levande byborna från De vassa tändernas skog där de odöda ständigt är på jakt efter nya offer. Så har det varit länge och reglerna är enkla: "Gör din plikt och följ Systerskapets order för att överleva."

Trots det kan inte Mary låta bli att drömma om världen utanför stängslet, utan att ha någon aning om att hennes fantasier är på väg att besannas på ett fruktansvärt sätt. Snart tvingas hon välja mellan plikten och mannen hon älskar. För livet i skogen är brutalt och minsta misstag kan innebära skillnaden mellan ett osäkert liv - och en säker död."

 

Till en början så störde jag mig lite på Mary, kändes som hon till vis del var ganska självisk och inte tänkte sig för och tänkte inte på om hon sårade nära och kära. Men till viss del förstår jag henne helt, det måste ju finnas någonting utanför! Jag fick väldigt mycket vibbar av filmen "The Village" i början och känns som det måste ha varit en inspiration till boken eller nått?

Det händer mycket och systrarna är jag väldigt nyfiken få veta mer om än vad man faktiskt får i boken. Det är en bra tolkning av Zombies tycker jag och jag gillar den lilla kärleksfyrkvartetten eller vad man ska kalla den, det tar inte över, men finns där. Mary är ok som huvudperson, men ingen jag fastnar för egentligen, gillar dock bikaraktärerna och själva världen och jag läste den väldigt intensivt och kommer absolut plocka upp fortsättningarna vid tillfälle! Siffrorna är också något välsigt intressant om jag vill veta mer om! Världen fångade som sagt mitt mest, men boken får ändå ett gott betyg av mig.

                                                             Betyg: 4/5

                                                  

 

 

 

bookhaul!

 

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0