Bevakning

Har en väldigt lång lista på bevakning på adlibris och brukar köpa eftersom de jag har på listan kommer ut, denna månad är dock en väldigt knaper månad då jag betalat veterinär, en londonresa och kommande helgens Stockholmsresa. Så fort tillfälle och pengarna finns på kontot blir det dock en beställning av detta:
Matchad - Ally Condie

Matchad
 
Författare: Ally Condie
Orginaltitel: Matched
Serie: Matched #1
Sidor: 350
 
Handling: Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö.

17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.

Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda?  

 
Jag tyckte om boken då jag läste den, MEN så fort jag la ifrån mig boken glömde jag som bort den. Tänkte inte på den utan tog upp den då jag hade tid över. De sista 150 sidorna gick dock väldigt fort att läsa och jag la inte ifrån mig boken en ända gång.
Cassia är intressant som person och jag gillar henne, jag älskar Xander, snacka om förstående kille! Ky har jag inte fastnat för sådär jättemycket.
Bitvis är den lite seg, men håller ett rätt bra tempo.
Att vakterna är vitklädda får mig att tänka på hunger games, någon annan med?
Dock älskar jag omslaget, tycker det är sjukt snyggt alltså! Och även de omslagen som kommer i fortsättningen.
 
Härifrån kan det komma SPOILERS:
- Jag tycker kärleken är lite lam på nå sätt, mellan henne och Ky alltså,den är ju fin och annars jämfört hennes med Xander fast är kanske för att jag än så länge gillar Xander mer.
- Alltså har de vanliga känslor och bara är inpräntade med att kärleken ska bestämmas genom en matchning och de bara accepterar? Jag menar Cassie känner ju väldigt fort känslor för Ky.
- Jag gillar verkligen reglerna coh hur de ska leva sina liv, att de är kontrollerade och får rätt matmängd, hur mycket det klarar av motionsmässigt och hur de kan klara av vissa situationer. Och gillar det här med pillrena i olika färger som har olika uppgifter, det gör ett stort plus för mig.
 
I det stora hela är det en helt ok bok som ja tyckte tog sig mycket på slutet och jag kommer absolut att läsa fortsättningen.
                                                       Betyg: 3/5
 

Biblioteksdrömmen

Ja idag efter skolan sprang jag glatt till biblioteket för att hämta ut en drös med böcker (jo vet jag har massa hemma att läsa redan) Gladast av allt vart jag nog för Cinder, har den på engelska, men då jag såg bibblan skulle köpa in den på svenska så ställde jag mig först i kön.
Dessa böcker fick följa med i ryggsäcken:
 
Richelle Mead - Skuggkysst
John Green - Looking for Alaska
Richelle Mead - Bloodlines
Jandy nelson - Himlen börjar här
Marissa Meyer - Cinder
Holly Black - Den röda handsken
Lauren Oliver - Delirium
 
Vilka rekomenderar ni mest?
Får inte bildupplägget att funka, får lägga in bilderna imorgon:p
 

Läsdagbok

Köpte en läsdagbok för ett tag sen, men har inte kunnat hitta igen den. Håller just nu på att möblera om och fixa i hela lägenheten och vips där var den!
Den är liten och behändlig och pefekt att ha i handväskan!

Lässtatus

Håller på med Matchad av Ally Condie och vet inte hur jag känner för boken, den är bra så länge jag läser i den, men lämnar inga spår för så fort jag lägger ifrån mig den glömmer jag som bort den, så läslusten är sisådär.
Har läst ca 200 sidor i den och har tänkt göra en tidig kväll och kämpa vidare med den, vad tyckte ni om den?

Happy birthday to me!

Yes fyller ju år samma dag som jag startar denna bokblogg, så lätt komma ihåg datumet.
Hämtade ut ett paket med böcker idag som jag köpte när vi kom hem från Skottland, men som har fått ligga på posten i 2 veckor! Väldigt olikt mig, men har ju haft annat att sluka under tiden:)
 
Dessa godingar fick följa med mig hem:
Glow - Amy Kathleen Ryan
Paranormalcy - Kiersten White
Sisters Red - Pearce Jackson
Swtitched - Amanda Hocking
 
Som ni kanske förstår är det från när cdon hade beställa första delen i en serie för 49kr:)
Jag tycker alla verkar riktigt spännande, men tror jag kommer läsa Glow först av dem, beror väl på sinnesstämning, har en del biblioteksböcker som måste läsas inom en snar framtid.
 

Söta dagar

Vet att det här inte är en vanlig bok men fick den av min fina Emma och den har helt otroliga recept i sig och fick vara med på ett hörn här ändå! Älskar böcker i alla former, och dit hör även bakböcker, har en hel drös av dem!

Hallå där ute

Läsa är min stora passion och jag tänkte få dela med mig av mina läsupplevelser här på bloggen, samt hålla mig själv uppdaterad på vad jag läser och hur mina tankar gick just då.
Läser mest YA, men även en hel del deckare och chicklit. Har ofta en näsa i boken och när jag väl börjat är det svårt att sluta!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0