Just nu

Under min depparvecka har jag hunnit med tre böcker och ett seriealbum i alla fall och ska nu krypa ner i sängen med första zombieboken.

Recensioner på böckerna kommer under helgen, men de jag har läst är:
The perks of being a wallflower - Stephen Chobsky
Prinsessa söker drake - Patricia wrede
Vattenänglar - Mons Kallentoft
Valhalla - den samlade utgåvan - Peter Marsden
 
Detta följer mig till sängen ikväll:

OKtobers tema

Sakta men säkert börjar jag komma tillbaka till normala livet.
Många bloggar kör på teman och jag ska inte vara sämre så oktober månad ska jag satsa på Zombieböcker!
Har bara läst två tror jag (världskrig Z och varma kroppar)
Hade tänkt läsa en 8-10 stycken, har ni nå förslag? Har ett par stycken jag vill läsa, men tar gärna emot tips!:)
 
Dessa är då med på listan:

Sorgens tid

I fredags fick jag uppleva den värsta dagen i hela mitt liv. Var tvungen ta bort min häst Zimone som jag haft i 13 år då hon fick akut tarmvred och allt gick så fort så jag har inte förstått det än. Därför kommer bloggen vara lite tyst närmaste dagarna..

Paper towns - John Green

Paper towns
 
Författare: John Green
Orginaltitel: Paper towns
Serie: -
Sidor: 305
 
Beskrivning från adlibris:
"Who is the real Margo? Quentin Jacobsen has spent a lifetime loving the magnificently adventurous Margo Roth Spiegelman from afar. So when she cracks open a window and climbs into his life - dressed like a ninja and summoning him for an ingenious campaign of revenge - he follows. After their all-nighter ends and a new day breaks, Q arrives at school to discover that Margo, always an enigma, has now become a mystery. She has disappeared. Q soon learns that there are clues in her disappearance ...and they are for him. Trailing Margo's disconnected path across the USA, the closer Q gets, the less sure he is of who he is looking for."
 
Det här är min andra bok jag läser av John Green och jag måste säga att jag är inte besviken! Han skriver så att det är lätt komma in i handlingen fort och jag gillar att det går i ett högt temp då man läser. Margo är ju helt fantastisk och tycker om alla klurigheter hon har hittat på för att han ska kunna hitta henne. Jag älskar historier överlag med ledtrådar, är ju helt fantastiskt. Quentin i sig är också en bra karaktär, men som i de flesta böckerna gillar jag sidekicksen bäst och i detta fall Radar, en riktigt skön snubbe. Det gick väldigt fort att läsa boken och den var mycket svår att lägga i från sig. Den får inte en full pott, men nästan!
 
                                                              Betyg 4/5

Anya´s Ghost - Vera Brosgol

 
 
Anya´s ghost
Författare: Vera Brosgol
Seriealbum
Sidor: 221
 
Handlingen kort:
Anya är lite som en vanlig tonåring men önskar sig en bästa vän och när hon ramlar neri en "brunn" får hon en vän i ett spöke som bor där nere. Det blir dock inte riktigt som hon har tänkt sig och mitt i alla detta så försöker hon passa in i skolan, har en lättare form av ätstörning och är kär i skolans populäraste kille.
 
Recension: Jag ÄLSKAR Anya´s ghost vill jag börja med att säga. Jag tycker den är snyggt tecknad, jag gillar Anya och storyn är riktigt bra. Streckläste den i ett kör och kunde inte lägga från mig den. Den har även en stor del humor som gör att jag tycker om boken ännu mer och jag kommer på mig själv med att skratta!
Det är kul att läsa om hennes problem i high school och allt runt omkring som familj och sen även om spöket.
 
Har inte läst så mycket seriealbum tidigare, men fick nu blodad tand! Jag hade lånat detta exemplar på biblioteket men ser fram emot att få ge mig en belöning snart och klicka hem det!:)
 
                                                     Betyg: 5/5
 
 

Just nu..

Håller på bli förkyld, känns inte alls bra med kroppen och ska gå på jobba natt fredag, lördag och söndag..
Recension på Paper towns kommer imorgon!
Skulle välja ny bok börja läsa nu ikväll, vart Cinder så jag hoppas den är bra, ska krypa ner och starta i den nu!:)

J.K Rowlings nya på svenska

Såg att Rowlings efterlängtade bok "The Casual Vacancy" kommer att släppas på svenska den 22/11 med namnet: "Den tomma stolen".
Jag har förhandsbokat den på engelska på biblioteket men nu då den ska släppas på svenska så fort efter så passade jag på att förhandsboka den. Har inte så mycket förväntningar och det känns skönt, men det är ju ändå Rowling som har skrivit den så klart man måste läsa den!
Men jag måste då säga att omslaget är så FULT, någon som håller med?

belöningssystem

Ok hade jag alla pengar i världen skulle jag köpa böcker dagligen, men det har jag tyvär inte.
Jag har extremt mycket olästa böcker men vill ändå bara ha mer..
Jag har ju tyvär även andra dyra intressen: Resa och Häst.
Men självklart måste ju även böcker inhandlas.
För att inte överkonsumera och för att komma ikapp mig med de böcker jag äger har jag nu bestämt mig för ett belöningssystem, detta kommer innebära att det ändå blir någon bok i månaden, vissa månader många böcker och vissa månader färre.
 
Träna 4ggr på en vecka : 1 inbunden bok eller 2 paperbacks
Läst ut 2 av mina egna olästa böcker: 1 paperback
Klarat ett prov i skolan( har ett per kurs): 1 inbunden + 1 paperback
 
Komer det dock något supererbjudande på typ cdon eller liknanade får man ju se om man kan hålla sig;)
Men ska sträva efter detta, både för ekonomin men även för att jag ska läsa det jag har hemma.
 
De böcker som står först i kön i inbundna är: 
Och de i paperback:
nya boksläpp

Varje vecka släpps det ju en massa nya YA böcker och denna vecka var det dessa som jag fastnade för:
 
Anything But Ordinary - Lara Avery
 
En tjej som har legat i koma i 5 år och livet har gått vidare,men inte hon. Hon känner sig fortfarande som 17, men nu är det hennes lillasyster som är 17 och hennes bästa vänner har gått ut college. Nu måste hon lära sig att leva efter det hon missat.
 
 
Tje Brides of Rollrock Island - Margo Lanagan
 
On remote Rollrock Island, men go to sea to make their livings--and to catch their wives.
The witch Misskaella knows the way of drawing a girl from the heart of a seal, of luring the beauty out of the beast. And for a price a man may buy himself a lovely sea-wife. He may have and hold and keep her. And he will tell himself that he is her master. But from his first look into those wide, questioning, liquid eyes, he will be just as transformed as she. He will be equally ensnared. And the witch will have her true payment.
 
Den här tycker jag verkar riktigt spännande!
 

 
 
Unspoken - the Lynburn Legacy - Sarah Rees Brennan
 
Kami Glass is in love with someone she's never met--a boy she's talked to in her head since she was born. This has made her an outsider in the sleepy English town of Sorry-in-the-Vale, but she has learned ways to turn that to her advantage. Her life seems to be in order, until disturbing events begin to occur. There has been screaming in the woods and the manor overlooking the town has lit up for the first time in 10 years. . . . The Lynburn family, who ruled the town a generation ago and who all left without warning, have returned. Now Kami can see that the town she has known and loved all her life is hiding a multitude of secrets--and a murderer. The key to it all just might be the boy in her head. The boy she thought was imaginary is real, and definitely and deliciously dangerous.
 
Denna ska absolut klickas hem, jag tror på den!

 
 
 

Just nu

Just nu är det denna bok som jag håller på med, positivt inställd då den fångat mig direkt och jag hade noll förväntningar.

Vill ha!

Ok de här 12 böckerna suktar jag efter just nu:
Helena - Josephine Angelini

Helena
 
Författare: Josephine Angelini
Orginaltitel: Starcrossed
Serie: Starcrossed #1
Sidor: 506
 
Handling:
Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra till sig uppmärksamhet. Vilket inte är så lätt att undvika eftersom hon är lång, blond och vacker som en gudinna. Hon är dessutom fruktansvärt stark och övermänskligt bra på löpning.
Men den senaste tiden har underliga saker börjat hända, och hon hemsöks av blodiga mardrömmar och syner. Och när hon träffar Lucas Delos för första gången drabbas hon plötsligt av ett överväldigande hat och försöker döda honom. Inför hela skolan.
Trots det känner sig Helena oförklarligt dragen till Lucas, och bitvis börjar sanningen om vem hon är uppenbara sig..
 
När jag började läsa boken så kände jag nästan på en gång: Twilightkopia deluxe, den mystiske killen, hon är lite tillbakadragen, hon bor ensam med sin pappa, han har en stor familj osv. så var jag lite tveksam till om jag skulle tycka om den, men då tänkte jag, skit i det och koncentrera dig på storyn istället och det gjorde det mycket bättre. Tycker jättemycket om att det handlar om grekiska gudar och deras historia för den är väldigt intressant. JAg gillar Hector massor och även Ariadne. Även om den är rätt lång går den himla fort att läsa och när jag väl var inne i den sträckläste jag de sista 250 sidorna i bara ett nafs i fredags kväll. Den är bra och händelserik och det är lite twister som man inte riktigt tror , men samtidigt är mycket förutsägbart.
 
SPOILERS efter detta:
- ok den är väldigt lik twilight, speciellt då det kommer till Lucas familj, en synsk (tänker bara på Alice) och att Lucas kan märka om man ljuger får mig att tänka på Edward. Hector känns lite som Emmet på nått sätt.
-Ok gillade att Lucas egentligen skulle ha hetat Paris gillade jag skarpt!
 
 
Boken är ändå riktigt bra måste jag säga om man slutar tänka på likheterna med så många andra böcker och den tog sig verkligen på slutet.
 
                                                           Betyg 4/5

Biblioteket

På tal om biblioteket var jag där igen idag och skulle hämta ut några köböcker men kom såklart ut med betydligt fler så vet inte när jag ska hinna läsa mina egna böcker?
Kom även ut med 3 seriealbum som jag vart riktigt sugen på, inte läst så många seriealbum så det ska bli kul!
Var inne på mangahyllan också, men har ingen aning om vad som är bra så lät det vara för denna gången..
 
Macbeth - William shakespeares klassiker osm jag inte orkat mig på läsa som vanlig bok, men som seriealbum ska jag ge det en chans
Anya´s Ghost - Läst om detta album på massa bokbloggar och alla har gett det tummen upp så kunde inte motstå ta hem det
Pride and prejudice- Älskar boken och älskar filmerna(finns ju flera) så vart väldigt sugen på seriealbumetThe Golden Lily - Richelle Mead. Fortsättningen på bloodlines som står här i hyllan och väntar, så blir nog ett ryck där snarast.
Peace, love and baby ducks - Lauren Myracle. Aldrig hört talas om, men verkade vara en sådan där feelgood bok och lättläst så varför inte?
Avund - Anna Godbersen. Tredje boken i deluxeserien som jag gillar mycket!
Vattenänglar - Mons Kallentoft. Läst några av hans tidigare böcker och gillar dem skarpt och detta är den senaste.
The perks of beeing a wallflower - Behöver jag ens nämna denna?
The magicians - Lev grossman. Ska tydligen vara lite som Harry Potter fast de är äldre som jag förstått det. Har fått rätt bra betyg.
 
 

Min födelsedagspresent till mig själv

Vart en billig present, men vart minst lika glad då jag hämtade ut den ändå:)
 

Just nu

För tillfället läser jag Helena av Josephine Angelini. Den är helt ok, men är det bara jag som tycker den påminner grymt mycket om twilight? Har halva boken kvar och då jag haft matförgiftning och inte kunnat läsa på två dagar känner jag att det blir en kväll i bokens värld så imorgon borde en recension komma!

biblioteksböckerna

Funkade ju inte sätta in bilder på böckerna förra gången så får göra det här hemma istället:)
 

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0