Det har tagit sin tid

Men nu äntligen ska jag börja läsa eld! Har en tiotimmars bussresa imorgon så behöver en liten tegelsten på köpet;)

Bookhaul

Har fått hem 4 nya böcker i förra veckan tror jag det var och är mycket nöjd med detta!
Inte bästa bilderna jag vet:p
Enclave: är till zombietemat och den har jag börjat med och verkar väldigt lovande! Och älskar att omslaget är som format så att det sticker ut på vissa ställen.
Soulless: Den grafiska utgåvan som kom i fredags, vill börja på en gång!
Ten: Jag älskar originalet " and there were none" så har rätt höga förväntningar på denna!
The dark unwinding: HAr inte läst någon recension på denna, men fastnade för handlingen så håller tummar!
 

Alice in zombieland - Gena Showalter

Alice in Zombieland
Författare: Gena Showalter
Orginaltitel: Alice in Zombieland
Serie: The white rabbit chronicles
Sidor:404
 
Från adlibris:

"She won't rest until she's sent every walking corpse back to its grave. Forever."

Had anyone told Alice Bell that her entire life would change course between one heartbeat and the next, she would have laughed. From blissful to tragic, innocent to ruined? Please. But that's all it took. One heartbeat. A blink, a breath, a second, and everything she knew and loved was gone.

Her father was right. The monsters are real.

To avenge her family, Ali must learn to fight the undead. To survive, she must learn to trust the baddest of the bad boys, Cole Holland. But Cole has secrets of his own, and if Ali isn't careful, those secrets might just prove to be more dangerous than the zombies."

 

En av kanske åres mer hypade böcker och jag var minst lika glad då den kom och var överlycklig att man kunde beställa den i paperback på en gång! Boken är så sjukt snygg och älskar mönstret som gårrunt den. Citatet : off with their heads på framsidan är klockrent! Och jag hoppas verkligen att nästa bok blir minst lika snygg, nu är ribban satt högt!

Jag gillar Alice, det är en tuff brud men en grym överlevnadsinstinkt. Hon är liksom cool och så är hon sarkastisk, det älskar jag! Hon låter ingen köra med henne ( inte ens Cole) och det gillas!

Cole är ju lite den mystiska killen som i alla YA böcker känns det som. Han är först mystisk och vill inte ha med henne att göra, för att sedan vara överbeskyddande och de kan inte vara utan varandra. Jag försökte bortse från detta då jag ändå tyckte väldigt mycket om boken.

Hennes kompis Cat var nog favoritkaraktären, inte rädd för att säga vad hon tycker och har en cool stil.

Zombieupplägget är väldigt annorlunda än vad man är van (ska inte skriva något om det med spoilervarningen) och detta tycker jag gör boken ännu mer intressant!

Jag gillade verklige Alice in Zombieland och ser fram emot fortsättningen! Dock kan jag inte ge den en fullpoängare, men den var väldigt nära!

                                                            Betyg 4/5

Just nu

Läste ut Alice in zombieland igår och har nu satt tänderna i Enclave och den känns riktigt bra så jag vet vad morgondagen kommer ägnas åt!
Har även fått hem två till böcker, men väntar på en sen blir det en liten Bookhaul!

I dödsskuggans land - Alden Bell

I dödsskuggans land
Författare: Alden Bell
Orginaltitel: The reapers are the angels
Serie: Reapers#1
Sidor: 225
 
Handling från adlibris:
" I en värld av zombier gäller det att överleva - eller dö på riktigt.
Gud är en skämtare. Temple vet. Hon vet eftersom det fortfarande finns superfina mirakel att uppleva, här på vårt förödda klot.
Så inleds I dödsskuggans land, en bok som är lika vacker och underbar som den är otäck. Temple är en huvudperson att ta till sitt hjärta, och hennes öde gör läsaren andlös. I en värld fylld av zombier är varje dag en kamp för att överleva - eller få dö på riktigt."
 
DIrekt jag började läsa denna boken var jag fast, jag älskade Temple även om hon kunde vara lite elak ibland så var hon tuff och hon hade liksom accepterat tillvaron som den var, det var bara att leva med zombisarna helt enkelt. När hon träffar "Mongo" som hon kallar honom är hon först väldigt hård med honom och pratar över hans huvud och nedvärderar honom hela tiden. Dock fäster hon sig vid honom och det bildas en slags vänskap.
Det händer mycket under deras resa över Usa, men mitten av boken tycker jag är lite småseg ändå och jag har inte samma flyt i läsandet.
Slutet är helt oväntat från  min sida och jag trodde först inte att det var sant, men sen har jag kommit fram till att jag verkligen gillade det.
Jag tycker boken är mycket läsvärd och den går fort att plöja igenom, det är en intressant story där man skapat samhällen där man lever och inte bara flyr från zombier. Den andra boken finns ute på engelska, me kommer nog vänta tills den släpps på svenska innan jag läser den.
 
I dödskuggans land                                     Betyg: 4/5
 

The walking dead-volym 1

Blir minirecension då jag kör via telefon. Läst walking dead volym ett-tills döden skiljer oss åt. Vart på svenska då det likaså fanns!
Har inte sett serien kan jag börja med att säga, har inte vågat då jag bor själv:p
Jag gillar verkligen storyn och handlingen. Jag gillar Rick och så tycker jag om att det är lite intriger och osämja mitt i allt. Det är inte bara zombieattacker utan även livet man har utöver och hur man anpassar sig till situationen. Jag tycker handlingen går lite fort på slutet men det är fortfarande väldigt spännande så blir fara in på biblioteket och låna fortsättningen i veckan.
Tecknarstilen är helt ok, men handlingen är det jag mest fastnat för.

The walking dead - tills döden skiljer oss åt får 3+!

Soulless

Efter läst på tessans bokblogg ( vet inte hur man länkar) om manga soulless kunde jag inte låta bli skicka efter det på direkten, vilket även Tessan gjorde:) så när jag kommer hem på måndag hoppas jag albumet ska ligga på halvmattan!

Zelda

Har här uppe i norr läst både Zelda och Zelda-kampen fortsätter och har älskat de här två seriealbumen! Zelda är helt fantastisk och jag känner igen mig i mycket och har skrattat högt för mig själv! Man skulle inte tackat nej till att ha henne som vän, vilken underhållning! Hon tar upp ämnen som är viktiga men på ett komiskt sätt och allt är inte svart på vitt! Att vara feminist innebär inte att hata karlar eller inte få njuta av sex! Jag älskar Zelda och vill bara läsa mer!

Zelda och Zelda-kampen fortsätter får 4+ !

Nu är det dags!

Internetlrångel..

Är ju som sagt hemma i Piteå och här har de inget internet:p hade tänkt kunna koppla upp datorn via mobilen men det funkar inte alls.. Och blogg.se appen vill inte lägga upp mina inlägg hela tiden så går det inte får jag fixa recensionerna då jag är hemma igen. Hello Kitty måste dö är utläst och har bara 40 sidor kvar i : "jag lever, pappa" så blir välja något nytt ur högen ikväll:)

Reseböcker

Ok kommer ju inte hinna läsa alla men en hel hög fick följa med denna gång och flera är ju seriealbum. "I dödsskuggans land" läste jag ut på bussen och har plöjt halva "hello Kitty måste dö" nu ikväll och ska krypa ner och fortsätta nu:)

Just nu

Läst tjugo sidor och den verkar helt fantastiskt uppfriskande!

Kunde inte hålla mig..

OK i ett litet anfall efter jag läst en recension av TEN av Gretchen McNeil kunde jag inte hålla mig från att klicka hem den och i samma korg råkade även en till bok slinka ner.. The dark unwinding av Sharon Cameron.. OOoopsie;)
Ska åka hem till Piteå en vecka nu coh har beslutångest för hur många böcker jag ska packa ner.. en 5-6 borde räcka gott och väl för ska ju hinna sociala också, men bara resan är på 3,5 timme/väg så man brukar hinna en del!

Klick klick

OK det där med belöningssystemet funkade inte alls, haha!
Nu under zombietema läste jag en recension av Anna på boktycke om boken Enclave så kunde helt enkelt inte låta bli att lägga till den på temat så klickade hem den från TBD igår:)

Right now:

Just nu läser jag I dödsskuggans land av Alden Bell och är mycket nöjd än så länge!
Började med den för någon vecka sen, men sen hästen gick bort har min motivation varit i botten och gått upp och ner, vill gråta ena dagen och sen förtränga andra, men nu har det känts helt ok. Har dessutom hunnit vara i Tyskland på oktoberfest i fem dagar:)
Otroligt lättläst och gillar handlingen, svårt lägga ifrån sig boken:) Har dock min karl här från Stockholm tills på måndag så måste arbeta lite på att vara social också..
 

Konste att vara kvinna - Caitlin Moran

Konsten att vara kvinna 
Författare:Caitlin Moran
Orginaltitel:How to be a women
Serie:  -
Sidor:316
 
Från adlibris:
"

Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor ...

Varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn?

Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt.

Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest."

 

Jag gillade verkligen denna bok, den är väldigt rolig och underhållande och Caitlin håller verkligen ingenting för sig själv! I början var jag lite tveksam då det stod mycket om feminism, men sedan förklarar hon det på ett så himla bra sätt och inte som jag själv tänker att det är. Jag skrattade för mig själv till allt hon lämna ut åt sig själv och hennes beskrivningar av olika saker.

Sen håller man ju inte med om allt, jag vill hålla muffen snygg, älskar högklackade skor och kläder och tycker att strippklubbar kan vara väldigt fascinerande även om man inte gillar hur det går till bakom scenen på vissa ställen. En bra och underhållande bok och jag vill absolut läsa mer av Caitlin Moran!

 

                                                          Betyg: 4/5

 

I brevlådan

4godingar till mitt zombietema föll ner i brevlådan igår, lycklig Veronica! Nu blir det tokläsa närmsta veckan då jag är 10dagars ledig:)

Right now

Underhållande!:)

vettansbocker.blogg.se

Jag är en brud på 29 år som älskar att läsa. Jag läser med YA, men även en hel del deckare och chicklit! Tänkte det skulle vara kul att skriva av sig om det man läser och hålla sitt minne i form:)

RSS 2.0